Ne yazık ki bahçesi olan insanlar kadar şanslı olmasam da küçük ihtiyaçlarımız için balkonuma küçük bir sebze bahçesi oluşturdum. Burada fazla yetiştiremesem de sevdiğim bazı faydalı bitkiler var. Bunlar maydanoz, nane, kırmızı biber, biberiye… Ara sıra filizlenen soğanlardan yeşil soğan almam 🙂
Bugün size biraz biberiyeden bahsetmek istiyorum. Ilıman bir iklim bitkisi olan biberiyeyi, güneşli bir köşeniz varsa evinizde rahatlıkla yetiştirebilir, sürekli yeşil kaldığı için güzel dekoratif sonuçlar elde edebilirsiniz.
Özellikle yaz aylarında mavi ve beyaz çiçekler açar. Dolaşım ve sindirim sistemlerine faydalı olmasının yanı sıra yara iyileştirici özelliği de vardır. Et yemekleri için aroma kadar iyidir. Çok su sevmez fakat toprağının nemli olmasına dikkat edilmelidir. Kurutulmuşunu aktarlarda bulabilir veya yağda satabilirsiniz. Ama bence en çok taze olarak salatalarda ve yemeklerde kullanılıyor.
Ve işte karşınızda, şimdiye kadar yazılmış en kapsamlı Orman Kebabı tarifi, bu tarifle (yeni başlıyor olsanız bile) başarısız olmanıza imkan yok. Hem artan sebzeleri değerlendirmek hem de eşinizi ve misafirlerinizi cezbetmek için birebir. Her güzel et yemeğinin tamamlayıcısı olan pilavı da tabii ki yanına eklemeyi unutmamak gerekiyor.
Tavuk eti pişirirken etinizin yumuşacık olması için size birkaç pişirme sırrımı vereyim. Kavurduğunuz ete 1 tatlı kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. Bu size garip geldiyse iki yemek kaşığı elma sirkesi veya üzüm sirkesi içerdiği asit sayesinde işinizi kolaylaştırabilir. Ama önemli olan eti ocaktan almadan 10-15 dakika önce tuzunu eklemek, yumuşacık, lezzetli etiniz olsun. Bir sonraki tarifim Puf Böreği’nden Pırasa Kiş ve eminim çok seveceksiniz. herkes için sevgi…
İçerik Tablosu
Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı koyun eti Çay bardağı sıvı yağ Çay bardağı haşlanmış bezelye 2 adet yeşil biber veya tatlı kırmızı biber 2 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy kuru soğan 1,5 su bardağı sıcak su 2 adet kabak 2 yemek kaşığı Un tuz karabiber kekik
Orman kebabı tarifi nasıl yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alıp 1-2 dakika kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş etleri tencereye alıp yüksek ateşte etler suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Biber ekleyin ve iki dakika pişirin. daha fazla kurutun. Doğranmış havuçları iki yemek kaşığı un ile tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. 1,5 su bardağı su ilave edilerek etler yumuşayana kadar (20-25 dakika) pişirilir. Ardından tuz ve istediğiniz baharatları ekleyin. (Bu noktada tuz eklenmesinin nedeni etin sertleşmesini önlemektir.) Küp doğranmış patatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kabakları küp şeklinde kesin ve kızartın. Patateslerin üzerine bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra servis tabağına alıp kızarmış kabak ve kekiği ekleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]