Çikolatalı baklava – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yoğun programdan dolayı sizden gelen tarifleri biraz geç paylaşıyorum: (Ama gün içinde hepsini atmaya çalışacağım. İsma hanım çok farklı ve güzel bir tarif vermişsiniz. Çok teşekkür ederim. Aşk…

çikolatalı baklava

Dersler:

900 f
100 gram kakao
1 çay kaşığı tuz
350 ml su (yaklaşık 2 su bardağı)
600 gram tereyağı
500 gram nişasta
300 gram dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Hamuru yağlamak için margarin

Bir içki için:
2,5 kilo şeker
3 litre
250 gram rendelenmiş bitter çikolata

Çikolatalı baklava tarifi nasıl yapılır?

Un ve kakaoyu eleyin. Tuz ve suyu ekleyip hamura yoğurun. Hamuru yarım saat bekletin. 16-17 beze hazırlayın. Bezeyi nişastalayın ve ince tabakalar halinde yuvarlayın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaların yarısını aralarına eritilmiş tereyağından sürerek tepsiye dizin. Dövülmüş cevizleri yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da açıp cevizlerin üzerine yerleştirin. Baklavayı dilediğiniz gibi dilimleyin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve çikolatayı 10 dakika kaynatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın