Bayramlar, kavuşabilenlerin bir çatı altında buluştuğu, uzaktaki dostlarımızı aradığımız ama kalplerinin bizimle attığı, kaybettiğimiz tüm sevdiklerimizin yokluğunu hissettiğimiz ve onlarla birlikte andığımız nadide zamanlardan biridir. Güzel anılar.
Bayramda sevdiklerine ikram etmek isteyenlere farklı bir öneri (neden şeker yerine beze olmasın değil mi?). Bezeleri Fransız usulü, şekeri kaynatarak değil, pişirmeden yaptım. Ama sizinle iki tarif paylaşacağım.
Tüm dost ve okuyucularımın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim.
Aşk…
beze hazırlama
İçerik Tablosu
Beze malzemeleri – köpük tarifi
- 4 yumurta akı 300 gr. toz şeker 1 tutam tuz
Beze – köpük tarifi nasıl yapılır?
Yumurta akı ve sarısı oda sıcaklığında birbirinden ayrılır. Yumurta aklarını geniş bir cam kaba alın ve toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek bir kıvam alana kadar yani en az 25 dakika mikserin yüksek devrinde (uzun sürmesinin nedeni) çırpın. toz şekerin bu şekilde çözülmesinin zor olmasıdır). Bezenin şekli o kadar da önemli değil diyorsanız kaşık kullanın, düzgün olmasını istiyorsanız krema torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye 1 cm kalınlığında açın. Periyodik olarak paylaşabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 110 derecede bir saat pişirin. Bezeyi fırından hemen çıkarmayın, önce fırının kapağını açın, ılıyınca çıkarın ve beze tamamen soğuyunca servis tabağına alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]