Çocukluğumun her yazını Gemlik’in şirin ilçesi şimdi Yalova olan Armutlu’da geçirdim. Zeytin ağaçlarının arasındaki evimizin balkonundan karşı kıyıdaki Madani’nin resmini izleyerek büyüdüm. Belki de bu yüzden zeytin benim ve ailemin vazgeçilmezi ve sofrada yoksa kahvaltıyı kahvaltı saymıyoruz. Bu yıl ısrarlarıma dayanamayan annem yazlıktan dönerken kendi elleriyle topladıkları zeytinleri getirdiler. Tabii Olives’in geldiğini görünce bebek gibi çalışıyordum. Şimdi zeytinleri kıralı 15 gün oldu ve acılığı tamamen gitti birazdan zeytinyağ ve hardalla kaplanıp kahvaltıda yenecek. Tarifler kısmında yapılış resimlerini bulabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Ezilmiş zeytin yapma tarifi için malzemeler
zeytin
Bunlar
Çekiç
eski havlu
Cam kavanoz, bidon veya pet şişe
yapılışı:
Zeytinler yıkanır, ayıklanır ve benim gibi mutfakta kıracaksanız altına eski, yıpranmış bir havlu serilir. Taneler zarar görmeden çekiçle kırılır ve kavanoza doldurulur. İçini tamamen dolduracak kadar su ekleyin ve suyu her gün veya gün aşırı değiştirin. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyu süzülür zeytinyağı, tuz ve baharatlar ilave edilerek kavanozlara alınır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]