Kurabiyelerim daha önce yaptığım marmelatlı tart hamurundan arta kalanlardan yapıldı, fırın tepsisine Nutella sürüp yemeye başladım, kurtulanlarımla fotoğraf çekildiler (post zamanı, sırasını bekleyen yeşil zeytin ezdim, yeşil domates turşusu küçük) ). Bu lezzetli hamurun bir diğer adı da ince tart hamurudur, börek, bisküvi, bisküvi yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece kurabiye yapmak için kullanacaksanız ölçüleri yarıya indirmenizi tavsiye ederim.
Bu kurabiyelerin bir diğer özelliği de eşimin hediye olarak aldığı bisküvi tabancasını veya bisküviyi ilk defa kullanmamdı.
Farklı uçlarla birbirinden güzel şekillerde kurabiye ve bisküvi yapabileceğiniz, fiyatı uygun bir aparattır. Ancak kullanırken biraz zorlandığımı söylemeliyim. Yani bir kalıpla kurabiye kesmek kadar kolay değil, her bir kurabiyeyi bağlamak için yaklaşık iki kez tutmam gerekti, sanırım biraz daha pratik yapmam gerekiyor.
Kurabiye tabancasının kullanımı ve uç şekilleri ile ilgili çizimleri tarifler bölümünde bulabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Kurabiye tabancası tarifi ile kurabiye yapmak için malzemeler
250 gram tereyağı
250. Granül Şeker
2 yumurta
500gr
yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp geniş bir kaba alın, 250 gr. Şekeri ekleyin ve köpüklü ve kabarık bir karışım haline gelinceye kadar bir mikser ile karıştırın. 2 yumurta ekleyin ve karışım homojen olana kadar çırpın. Hamuru iki aşamada hazırlamak en iyisidir.
1- Unun yarısını karışıma ekleyin ve mikser ile karıştırmaya devam edin.
2- Mikseri bırakın ve unun kalan yarısını da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar elle yoğurmaya devam edilir. Hamur bir top haline getirilir ve yuvarlanmadan önce 10-15 dakika pişirilir. Buzdolabında dinlenin.
Fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır. Bisküvi hamurunu bisküvi tabancasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla sıkın. Çerezler kızarana kadar pişirilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]