Manisa Kebabı (Pohça Kebabı) Nasıl Yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… 70 Dakika Türk Tulum Nilay, Ana Yemek, Kebap Paket, Et Yemekleri, İftar Davetiyesi, Kahvaltı Menüsü, Kahvaltı Akşam Yemeği, Kebap Krep, Manisa Kebabı, Tatar Kebabı, Et Yemekleri
18 4.22 5 1
Cumartesi günü eşimin ailesinin neredeyse tamamı kahvaltıda bizimleydi, bu yüzden çok meşguldüm. Yaklaşık 15 kişiydik, olabildiğince çeşitli bir menü oluşturmaya çalıştım. Sizlerle soru listesi nasıl yapılır listemi paylaşacağım.
Tüm menünün resimleri var ama maalesef sitede olmayan bazı tarifleri paylaşmam biraz zaman alacak.
Şimdi listedeyim. Tariflere linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Aşk…
Balkabağı çorbası
patlıcan salatası
ayvar
Patates püresi
Bekalili
Peynir topları
Paçanga
Çin böreği
Zeytinyağı ile doldurulmuş yapraklar
Kuru üzüm ve bademli pilav
Gulaş
meyve tabağı
İçerik Tablosu
Manisa Kebabı (Pohça Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tereyağı 1.300 gram kuşbaşı kuzu 2 orta boy soğan 2 havuç 3 patates 400 gram. Mantar (1 paket) 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 2 su bardağı sıcak su Karabiber ve tuz
Krep karışımını hazırlamak için:
- 3 yumurta 1,5 lt süt 3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu
yukarı:
- Cheddar peyniri (kutu gibi dilimlenmiş) 3 adet domates 8-10 adet sivri biber
Bohça Kebap tarifi nasıl hazırlanır?
Et parçalarını durulayın ve beyaz soğanları doğrayın. Patatesleri küpler halinde, havuçları şeritler halinde kesin. Mantarları 4’e bölün. Et ve soğan küplerini 6 yemek kaşığı tereyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin, 1 tatlı kaşığı fesleğen ilave edip suyunu çekmesi yakın. Havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun, patatesleri ve mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son tuz ve karabiber ekleyin, kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Tüm krep malzemelerini derin bir kapta karıştırın (rondo tavsiye ederim) ve teflon bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan küçük bir kepçe veya cezve alarak tavaya dökün. Tavayı sallayın ve hamuru tavaya yayın. Her iki tarafı da pişirin. Bütün pankekler piştikten sonra pankeklerden birini derin bir kaba alın ve kenarlarını dışarı doğru yapıştırın. Kepçe ile kebabı alın, krepin ortasına yerleştirin, demet gibi kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirin. Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve kaşar peynirini krep sayısı kadar dilimleyin (krep başına bir dilim). Domatesleri ve biberleri dilimleyin, bir parçasını krepin üzerine koyun ve kürdanla sabitleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Kıyılmış biber ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]