Fajitas (fajitas) Meksika kökenli bir yemektir. İlk defa yediğimde dünyanın en iyi et yemeği olduğunu düşünmüştüm. Sonra neden bu harika yemeği evde yapmayayım diye düşündüm (yani bu yemeği gerçekten çok seviyorum, yoksa bu kadar düşünmezdim 🙂 ve hemen uygulamaya başladım.
Tarifi tabii ki daha önceki restoran tecrübelerime dayanarak çizdim. Yapması zor değil, temel kural eti, biberi ve soğanı sotelemek.
Demek istediğim, tahta bir tabakta dökme demir tava ile servis ediliyor, ancak tavanız yoksa endişelenmeyin, tortilla (lavaş) üzerinde servis edebilirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fajita tarifi malzemeleri
- 300g dana biftek 300g tavuk dolması California biberi (sarı, kırmızı, yeşil) 2 orta boy soğan Zeytinyağı 3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sirke Pul biber ve kekik (lavaş ekmeği)
Fajita tarifi nasıl yapılır?
Kasapta yumuşattığınız biftek ve tavuğu tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın (rendeleyebilirsiniz). Kıymayı geniş bir kaba alın ve kıyılmış sarımsağı, sirkeyi, tüm baharatları ve bir çay bardağı sıvı yağı ekleyip iki saat marine edin. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve soğanla birlikte doğrayın. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun (tava uygundur) ve biberleri ve soğanları hafifçe soteleyin. Sebzeler biraz canlanınca tam pişmeden ocaktan alın. Marine ettiğiniz eti önceden kızdırdığınız döküm tavada pişirin. Kızaran sebzeleri iki servis tabağına alın. Pişen eti jülyen doğrayıp sebzelerin üzerine dizin. Tortillayı ısıtın ve istenirse salsa, ekşi krema ve avokado salsa ile çok sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]