Her cesur insan patates salatası yer. Benimki kesinlikle yumurtasız! Patates salatasını severim ama yanlışlıkla içine yumurta koyarsanız, yemek için salata tabağının yanına bile oturmam. Sanırım ilkokuldayken soğuk haşlanmış yumurta kokusundan nefret ederdim. Şimdi nasıl bilmiyorum ama o yıllarda ailelere menü dağıtılırdı. Burada haftanın beş günü için ayrı bir liste hazırlanmış, çocuklara bu listede ne yazıyorsa (ne anlama geliyorsa) getirtilmiştir. İlk hafta, yemek kaplarını açtığımda 55-60 adet haşlanmış yumurtanın yoğun kokusu sararırdı (aman Allahım kabus gibi), tabi ki yumurtaları teker teker eve götürürdüm. 20 yıldır inatçı bir soğuk yumurta alerjisi miras aldım 🙂 Siz de yumurtasız patates salatası yemeye çalışın sevgili dostlar. Benden bu kadar, beğeniler…
İçerik Tablosu
Patates salatası tarifi malzemeleri
- 3-4 adet orta boy patates ½ demet maydanoz 3-4 dal yeşil soğan 1 adet domates 1 adet etli kırmızı biber (paprika)
Sosu hazırlamak için:
- 1 limon zeytinyağı tuz karabiber kırmızı biber kuru fesleğen isteğe bağlı nar ekşisi veya sirke
Patates salatası tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın. Patatesler haşlanırken diğer malzemeleri de yıkayıp ince ince doğruyoruz. Haşlanan patatesin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin (bıçak kolayca batıyor ve ortasına ilerliyorsa pişmiş demektir). Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın, diğer malzemeleri ekleyin ve iki kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Limonu sıkın ve kalan tüm sos malzemelerini küçük bir kapta iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına veya geniş bir salata tabağına alıp üzerine sosu gezdirip servis ediyoruz.
Not: Salatanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız servis etmeden 1-2 saat önce hazırlayıp dinlenmeye bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]