Evdeki işler, hafta sonu koşuşturması ve şirketteki taşınma telaşı nedeniyle size yazmaya pek vaktim olmadı. İşten eve gelip eve geldiğimde, son zamanlarda aklım tamamen sıfırlandı.
Yani, iki kelimeyi bir arada söyleyecek havada değilim. Peki yazdım, şimdi yazarım, yazmak üzereyim ama 4 gün oldu. Benim durumumu anlaman için yemek masasındaki sohbetimizi en basit şekilde bölüşelim….
Eşimle aramızda geçen diyalog:
Kushi: günün nasıldı aşkım?
Ben: hebe in lubede hebe
Kouji: İşte bu…
Ben: Doğru, doğru
KOOGY: Peki, anladım o zaman…
Ben: Ücretsiz zzzzzzzzz zzzzz…
KOOGY: Bak, yine uyuyor…
Neyse bu kadar laf yeter, hemen tarife geçiyorum 🙂 Sade ve lezzetli olduğu için hem misafir geldiğinde hem de enfes bir kahvaltı sofrası için favori oluyor. Bu sefer üçgen değil örgü bir doku haline getirmek istedim ve piştiği andaki görüntüsüne bayıldım. Yanındaki domates dolması gerçekten çok lezzetli, yarın tarifini vereceğim. Hoşgeldiniz …
İçerik Tablosu
Örgü pasta tarifi için malzemeler
- 1 paket 12’li milföy hamuru 200 gr. beyaz peynirli maydanoz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yumurta sarısı (süslemek için)
Örgü gözleme tarifi nasıl yapılır?
Milföy hamurunu buzdolabından çıkarıp 4-5 dakika dinlendirin. Yumuşayana kadar bekleyin. Tarifimizden 6 adet pankek çıkacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 6 yufkayı boşluk bırakarak yerleştirin. Peyniri çatalla ezin, maydanoz ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz tart hamurlarına eşit şekilde paylaştırın. Kalan 6 yufkanın her birini uzunlamasına 8 ince şerit halinde bölün ve kafes şeklinde örün. Milföy hamurlarının üzerini peynirli harç ile düzgün bir şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]