Arnavut böreği dediğimizde su akışı durur. Yapması keyifli yemesi keyifli lezzetli börekler bence. Arnavut böreği yapılırken bazı hususlara dikkat edilmelidir. Her şeyden önce, kullanılan unun türü çok önemlidir çünkü farklı unlar için su miktarı farklıdır. Bu yüzden yanınızda her zaman biraz un ve su taşıyın.
Bir diğer önemli nokta ise hamura sirke eklenmesidir. Sirkeye eklenen hamur daha çıtır çıtır oluyor. Ayrıca karaya oturmak için çok fazla yağ kullanmalısınız.
Pırasalı otantik Arnavut böreği bulabilirsiniz ama patatese doyamazsınız 🙂 Arnavut patates böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Son olarak susam ve çörek otu ekledim çünkü onları seviyorum. Genellikle pek kullanılmaz.
Aşk.
İçerik Tablosu
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı tuz Hamuru açmak için 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
içeri:
- 750 gr arpacık soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz kırmızı biber pul biber
Arnavut böreği tarifi nasıl yapılır?
Pırasaları ince ince doğrayın. Onları zeytinyağı ile bir tencereye koyun ve yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 3 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin, üzerine tuz, sirke ve suyu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Kalan iki su bardağı unu ilave edip hamuru yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Hazırladığınız hamuru 10 parçaya bölün ve merdane ile açın. Her bir tatlıyı yemek tabağı büyüklüğünde açın ve eritilmiş tereyağını üst üste koyun. 5 bezeyi yuvarladığınızda aynı işlemleri uygulayarak 2,5 beze yapın ve hamuru buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Bir rulo yardımıyla veya elle sürükleyerek tepsi boyutlarını büyütün. Hazırladığınız tüm hamurları yayın. Diğer 5 parçayı da aynı şekilde açıp iç malzemenin üzerine yerleştirin ve alt kısım ile birleştirerek kenarlarını kapatın. Kalan tereyağını hamurun üzerine yayın, istediğiniz gibi doğrayın ve çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]