İzmir’den okul arkadaşım Özgül 3 günlük tatili vesilesiyle bizimle kaçtı 🙂 Yarın sabah İstanbul’da olacak. Onun anısına pasta yapmak istedim. Vişneyi cheesecake yapmak için saklamıştım ama dün gece (12:00 civarı) birden başıma geldi.
Evdeki bisküvileri değerlendirip Özgül’ün çok beğendiği bir pasta yaptım. Bu arada karşınızdaki pastanın resmini görmüş 🙂 Çok kolay ve lezzetli bir pasta olmuş, işe başladığımda saat 12:00 ve pastayı bitirdiğimde saat 12:25 ( düşün). Bir gece buzdolabında kaldı ve sabah kalıbından çok kolay çıktı. Ben evde krema kalmadığı için krem şanti kullandım. Ve biraz sıcak çikolata tozunu çırpılmış krema ile karıştırdım. Buzdolabında saklanmasına gerek yoktur, hemen tüketilebilir. Sevdikleriniz için güzel ve pratik bir pasta hazırlamak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim…
İçerik Tablosu
Kirazlı Kedi Dilli Turta tarifi için malzemeler
500 gram kiraz
2 kutu kedi dili bisküvi
2 paket krem şanti
3 bardak süt
1 paket labne peyniri
1 hazır kahve veya sıcak çikolata
İsteğe göre 1 paket rulo kat
yapılışı:
Öncelikle pastayı yapacağınız kalıba karar verin, ben klipsli kalıp kullandım ama evde yoksa yuvarlak şeklinde küçük bir borcam da kullanabilirsiniz.
Kullanacağınız kalıbın altını ve yanlarını alüminyum folyo ile kaplayın. Kedi dili bisküvilerini kalıba göre büyüklükte kesin ve kısaltın.Hazır kahveyi sütle karıştırın ve bisküvileri bu karışımla ıslatın. Kalıbın kenarlarına yaslanarak iyice sıkın.
Kedinin dilinin parçaları pastanın tabanını oluşturacak şekilde tek sıra halinde düzenleyin. Soğuk süt, krem şanti ve labne peynirini bir kapta koyulaşana kadar çırpın. Tabana koyduğunuz bisküviyi kaplayacak şekilde yayın.
Bir sıra bu şekilde devam edin. Son katta ruloları kırıp kurabiyelerin üzerine yayın, pastanın yüzeyine kremayı sürün. Kirazları yıkayıp saplarından ayırın. Dıştan içe ilerleme.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]