Portakal ve kakao kremalı tartletler – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Portakallı Tartolette Kakao Kreması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Ev Yapımı Türk Kreması, Greyfurt, Kakaolu Tart, Portakal Kreması, Damlalık ve Tatlılar

Çıkış tarihi: 05-05-2008

4 5 5 1

Kendim yapmaya çalıştığım ilk tartlet. Açıkçası sonuçtan çok memnun kaldım, çok hafif bir tatlı oldu. Lezzeti ve görüntüsü tadına bakanlardan tam not aldı 🙂

Portakallı ve Kakaolu Kremalı Tartolet tarifi için malzemeler

Tart hamurunu hazırlamak için:

    150 gram margarin 2 yemek kaşığı kakao 2,5 su bardağı un 1 yumurta 1 çay bardağı pudra şekeri 1 portakal kabuğu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı portakal suyu

krema için:

    1 su bardağı portakal suyu 3 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker

Dekore etmek:

Kakaolu ve portakallı tartolet tarifi nasıl yapılır?

    Tart hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 1 cm. Hamuru tart kalıplarına paylaştırın ve altlarına çatalla delikler açın. 180 derece fırında pişirin ve kalıplarda soğumaya bırakın. Tüm krema malzemelerini orta boy bir sos tenceresine alın ve orta ateşte tel çırpıcı ile koyulaşana kadar pişirin. Kalıptan çıkardığınız küçük topları sıcakken kaşık yardımıyla paylaştırın. Portakalı dilimler halinde kesin. Soğuduktan sonra üzerine portakal dilimleri yerleştirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın