Dondurmalı vanilyalı puding nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Light, Karamelli Dondurma, Puding, Sütlü Tatlı, Vanilyalı Puding, Pratik Tarifler
Çıkış tarihi: 04-29-2008
4 5 5 1
Dondurmalı vanilyalı puding, daha sonra hafif bir akşam yemeğinde DVD keyfi yaparken yenebilecek en tatlı hafif tatlılardan biridir. Karameli şiddetle tavsiye ederim. Uğraşmak istemeyenler 10 dakikada hazır puding yapabilir 🙂
İçerik Tablosu
Vanilyalı dondurmalı puding tarifi için malzemeler
- 1 litre süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya tozu 1 tatlı kaşığı ılık su
yukarı:
Vanilyalı puding tarifi nasıl yapılır?
Sütü orta boy bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca üzerine bir su bardağı toz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta nişasta, un ve vanilyayı su ile karıştırıp iyice eritin. Şekerli sütü hızlıca çırparken yavaş yavaş ocağa dökün. Yaklaşık 4-5 dakika, koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. çevirerek ocaktan alın. Şarap kadehlerine veya küçük kaplara paylaştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Servis yapmadan önce buzdolabından çıkarıp bıçakla dilimlediğiniz dondurma ile süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]