Aferin Verdasim, tavuk ve sebzeli turta harikaydı. Çok havalı ve pratik görünüyor.
İçerik Tablosu
Tavuklu Sebzeli Turta Tarifi İçin Malzemeler
3 dilim hamur
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı garnitür
1 tavuk göğsü
1-2 orta boy patates
kimyon
tuz
karabiber
Sebze yağı
yapılışı:
Önce patatesleri haşlıyoruz. 8-10 dakika yaşındayım. Mikrodalgada pişiriyorum, çok güzel ve çabuk pişiyor. Haşlanmış patatesleri çatalla ezdikten sonra garnitürü ekleyin. Küp şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü ayrı bir yerde biraz yağ ile ateşte pişene kadar çeviriyoruz. Daha sonra diğer iç harcımıza tavuğu ekleyip tuzla güzelce karıştırıyoruz. İçine karabiber, kekik, pul biber, köri gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. İç harcını hazırladıktan sonra bir kapta yoğurt ve yağı karıştırıp biraz su ekleyerek turtayı tamamlayın. Evet pankek için her şey hazır 🙂 Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Hamuru tek tek mutfak masasında veya masamızda birer parça açarak, üzerine hazırladığımız harcı çok ıslanmayacak şekilde dağıtarak işleyeceğiz. Uzun rulo haline getirdiğimiz yufkayı 5 parmak aralıklarla eşit parçalara bölüyoruz. Yufka hamurundan 5 veya 6 adet pankek, ölçülü. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsiye diziyoruz.Börekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sürüp çörek otu serpiyoruz.Çörekotu sevmeyenler susam kullanabilir. 25-30 dakikada 300 derece. Bu böreklerin en sevdiğim yanı, kesme derdiniz olmaması ve elinizde tutarak rahatlıkla yiyebilmeniz. Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]