Zeytinyağlı semizotu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Semizotu ekşi tadına bayılırım, geçenlerde alışverişe gittiğimde taze semizotunun reyonlarda yerini almaya başladığını gördüm, dayanamayıp bir adet aldım.
İnan bana, harikaydı.

Bu ayırt edici bitki, özellikle diyet uygulayanlar için sağlığa faydalıdır ve mükemmel bir tada sahiptir. Yüksek lif içeriği insanı tok tutar. Bu arada size semizotu yanında mısır ekmeği tarifi vereceğim. İkisini de denemenizi tavsiye ederim.

Zeytinyağlı semizotu tarifi için malzemeler

    1 demet semizotu 1 orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı doğranmış domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1-1,5 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker

Zeytinyağlı semizotu tarifi nasıl yapılır?

İyice yıkanıp temizlenen semizotu (4 su yıkadım). Parçalar halinde kesilir. Orta boy bir tencereye yemeklik doğranmış soğanı, şekeri ve tuzu ekleyip zeytinyağı ile soteleyin. Ardından üzerine domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. daha kavrulmuş.
Semizotu azar azar ilave edip karıştırın. Düşük ısıda 10-15 dakika. Pişirin ve sıcak olarak servis edin 🙂

Not: Yumuşayan domatesleri bozulmadan rondodan geçirip kavanozda buzdolabında bekletiyorum. Yemek yaparken hem zamandan kazanıyorum hem de daha pratik oluyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın