Ailemizin tek şefi Melek Teyzeden harika bir tarif. Yaparken ben yanındaydım ve inanın tadı mükemmel. Pasta kekleri ile mükemmel. O kadar hafif ki ağzınızda eriyor.
Melek teyze hayırlı olsun. Herkese iyi eğlenceler 🙂
Tarifi anlatan videoyu buradan izleyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Tatlı Kek Tarifi İçin Malzemeler (Tuzlu)
- 2 yumurta (1 sarısı bisküviden ayrılmış) 125 gr. margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 poşet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı un Yarım limonun suyu kadar
Tatlı (tuzlu) kek tarifi nasıl yapılır?
1 yumurta + 1 yumurta akı derin bir kaba alınır. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve yoğurma başlar (un kıvamını alması için azar azar dökmenizi tavsiye ederim). Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde ettiğinizde elinizle şekil vererek 2-3 cm kalınlığında açın. Aralıklarla düzenlenirler. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Not: Daha parlak bir görünüm elde etmek için yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip çırpmanız yeterlidir. (Bunu Malak Teyzeden öğrendim 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]