Zencefilli kurabiye ve ballı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yaklaşık bir ay önce merakımdan zencefil kökü aldım. Ama kullanmaya vaktim olmadı tabii ki bu süre zarfında iki zencefil kökü filizlendi.
Şimdi höyüklü toprağa ektim bakalım taze zencefil çıkacak mı 🙂
Mutfakta kalan son kök bana bakarken birden içimden kek yapmak geldi ve bu sefer farklı bir kapta yapmaya karar verdim. İşte sufle kasesindeki minik zencefilli kurabiyeler 🙂
Mükemmel görünüyordu ve kalıptan çıkardığınızda pamuk gibi yumuşacıktı. Bu yüzden izlemesi ve yemesi güzel. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Zencefilli Kurabiye ve Ballı Kek Tarifi İçin Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı bal
150 gram tereyağ
1 küçük zencefil kökü
1 paket vanilya
1 poşet kabartma tozu
2 bardak un

yapılışı:

Zencefilin kabuklarını soyup rondoda küçük küçük doğrayın ve kek hamurunu hazırlayacağınız kaba alın.
Bal ekleyin ve çırpın. Daha sonra yumurta ve margarini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Elenmiş un ve diğer malzemeleri ekleyip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kürdanın pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin. İsteğe göre üzerine dondurma ve pudra şekeri ilave edilerek servis edilebilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın