Doğum Günü Pastası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Hilal hanım yine harika bir tarif göndermiş bize. Kek, börek ve turta yapmanın küçük bir sırrını verdi. Elbette her zaman hazır pandispanya alamayacağız. Eşinizin doğum günü kutlu olsun sonuçta bu lezzetli tarifi duyduğu için kendisine çok teşekkür ederiz 🙂 Emeklerinize ve emeğinize sağlık…

2 Mart eşimin doğum günüydü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pastayı ben yaptım. Artık ailede doğum günü olan herkes benden pasta ısmarlıyor. Ve mutlu son 🙂

yılbaşı pastası tarifi malzemeleri

kek için:

    150 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 3 yumurta 1 + 1/4 su bardağı un 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı süt 1 adet yağlı kağıt

içeri:

    1 paket çikolatalı krem ​​şanti, arzu edilen meyve (ben vişne kullandım)

dekorasyon için:

    1 paket bitter çikolata 1 paket fıstıklı doğal çikolata

Hazırlık:

Pastayı hazırlamadan önce krem ​​şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzluğa kaldırıyoruz. Koyacağımız meyveleri dilimleyip süzgeçte suyunu çekene kadar bekletelim. Çikolatayı bir kaseye kırıp üzerine bir çay bardağı su ekleyelim. Fırınımızı 150 dereceye ısıtalım… Oda sıcaklığında yumuşayan margarini şekerle çırpın. Yumurtaları karışıma ekleyin ve karıştırın. Un, kabartma tozu, kakao ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kek kalıbımıza yağlı kağıt serip karışımı içine döküp fırına verelim ve 180 derecede 30-40 dakika pişirelim. Hadi pişirelim. Çikolatalı kalıbı fırınımıza verelim. Erimeye başlayınca ara ara karıştıralım (Emin olun meryem banyosunda eritmekten daha kolay bir yol olsun), kekimizi kalıptan çıkarıp 2. Krem şanti olacak şekilde keselim. Kek kalıbına yayıp meyvemizi ilave edip üzerini kapatalım. Kalan krema miktarını pastanın kenarına yayın. Kekimizin üzerine eritilmiş çikolatayı yayalım. Ancak çikolatanın kenarlardan akmasına izin verin, bu da görünümü daha doğal hale getirecektir. 🙂 Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirelim.

Lezzetine doyamayacaksınız. Herkes hazır olduğunu düşünecek.

Afiyet olsun!

Not: Bu kek tarifini tart, ıslak kek ve sade kek yaparken kullanabilirsiniz. Çok pratik ve lezzetli 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın