Zeytinyağlı Kudüs enginarını nasıl yaparsınız? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 25 dakika, diyet, hafif, kolay, pratik, yer elması, yer elması nasıl yapılır, yemek tarifi, zeytinyağlı, zeytinyağlı
15 3,93 5 1
Çok hafif, lezzetli ve ağız sulandıran bir yemek zeytinyağında yer elması. Çok pratik bir tarif, zor olan tek şey yer elmasını ayıklamak…
Ayrıca patatesleri pişirme sırasında karartmamak da önemlidir, bu nedenle ayırmadan önce bir kaseye yarım limon sıkıp suyla doldurmanızı tavsiye ederim. Böylece soyulmuş elmalar çıtırdamaz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı tatlı patates tarifi için malzemeler
- Yarım kilo yer elması Yarım çay bardağı pirinç Hazır garnitür (küçük boy) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 küp şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet kuru soğan 1,5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı yam tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri yarım saat suda bekletip yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Soyulmuş yamı su dolu bir kaseye alıyoruz (koyulaşmasını önlemek için). Patatesler büyükse, birkaç parçaya bölün. Yemeklik için soğanı yemeklik doğrayalım, tencereye yağı alıp soğanı şeker ve tuz ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğan pembeleşince yer elmasını ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Ardından garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirin. (Bu arada, dekorasyon için değil de çiğ patates ve havucu kendiniz ekleyecekseniz, Kudüs enginarından önce kızartmak daha iyidir, çünkü Kudüs enginarı çabuk pişer ve havuçlar yumuşayana kadar dağılır). Pişen yemeği kapağı kapalı olarak bırakıyoruz ve soğuyunca üzerine yarım limon sıkarak servis tabağına alıyoruz. Taze maydanoz ve dereotu karışımı ile süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]