Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk bakliyatları, et yemeği, kuru fasulye, pastırma, et yemekleri
Çıkış tarihi: 21-02-2008
4 5 5 1
Eh, bu gecelik bu kadar yetmez ama yarın akşam pilav ve turşu, pastırma ve fasulye ile harika olabilir 🙂
denemek gerekir!
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuru fasulye tarifi malzemeleri
- Yarım kilo kuru fasulye, 100-150 gram. domuz pastırması 2 orta boy soğan 3 yeşil biber 1 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı bitkisel yağ 1 çay kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı salça tuz ve pul biber
Pastırmalı kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
Tahıllar ayıklanır ve gece boyunca ıslatılır. Bir gün kaynatılır ve suyu değiştirilmeden bir gece bekletilir. Pişerken suyu süzülüp tekrar yıkanır ve üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edilerek ateşe verilir.Kaynadıktan sonra altı kısılır ve kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Kuru soğanları küp küp doğrayıp ayrı bir tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşince biber salçası, salça, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz soteleyin ve yumuşayan fasulyelere ekleyin. Fasulyeler 15-20 dakika daha piştikten sonra dilimlenmiş veya bütün olarak pastırma, tereyağı, biber dilimleri ve domates ile birlikte fasulyeye eklenir. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]