Pour – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Döküm nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 37 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkçe 25 dakika, Dökme nasıl yapılır, Dökme nasıl yapılır, Cızırtılı, Ev yapımı dökme, Börek, Kaymak, Pratik gözleme, Pratik Sahurlok, Sahur tarifi, Sahur tenceresi, Kahvaltı Yemekleri

27 4.52 5 1

Bu akşam ne yapsam diye düşünenler için işte size çok kolay bir tarif!

İçine ne koyarsanız koyun, üzerine ne koyarsanız onunla yenilir. Fışkırtmayı, pankekleri veya cızırtıları seviyorsanız, bence hepsi kabul edilebilir 🙂

Biraz çay demleyin, biraz salatalık, biraz domates ve biraz peynir varsa bence mükemmel bir yemek 🙂

tadını çıkaralım 🙂

Döküm tarifi malzemeleri

    1 yumurta 4 su bardağı süt tuz 2-2,5 su bardağı un daha ince olmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Tava için kabartma tozu veya tereyağı

Dökme tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları bir bardak sütle çırpın. Un ve sütü azar azar ekleyip çırpmaya devam edin (orta kıvamda ve akışkan olacağını unutmayın). Kullanacaksanız bu noktada kabartma tozu ekleyin. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağını teflon tavaya alın ve tavanın tüm yüzeyini yağlayacak şekilde ısıtın. Hamurdan bir kepçe tavaya dökün, altı pişince (üstü gözeneklenir ve kurur), diğer tarafa çevirin. Her iki tarafı da pişen sosu servis tabağına alın. Tereyağını sıcakken üzerine yayın ve her kata aynı işlemi yaparak üst üste dizin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın