Gulaş – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Denizarika arkadaşımız bize Macar milli yemeği gulaş için çok pratik bir tarif gönderdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Sadece tarif gönderdiği ve ben bu yemeği henüz denemediğim için internetten fotoğraf ekledim deneyen beğenen arkadaşlardan yorum ve fotoğraf bekliyorum herkes beğendi…

gulaş tarifi malzemeleri

    1 kilo kuşbaşı et 3 adet kuru soğan karabiber tuz kırmızı biber yarım yemek kaşığı kekik maydanoz 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı un

yapılışı:

Tereyağını eritin, eti ekleyin ve üç halka şeklinde doğranmış soğanı ekleyin, pişmeye yakın. Soğan sararınca karabiber, kırmızı biber, yarım yemek kaşığı kekik ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir çorba kaşığı sirke ekleyin ve etin pişmesine yakın bir bardak su ekleyin. Et suyundan bir kepçe alıp bir tahta kaşık unu bu su ile karıştırıp ete ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve maydanozu ekleyip servis edin.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın