Et ve lahana sarması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Lahana Dolması Karadeniz Lahanası Karadeniz Lahana Dolması Lahana Sarması Yöresel Yemekler Et Yemekleri
5 4.2 5 1
Sevgili arkadaşım Asuman bize klasik Karadeniz filmini gönderdi, çok teşekkür ederim. Gönderenlere hayırlı olsun. Biraz zahmetli ama yapınca tadından yenmiyor 🙂 Eee kanınızda kendi tarifi var sonuçta 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Etli rulo tarifi için malzemeler
- 2 demet karalahana 1 tatlı kaşığı tuz ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı pirinç 2-3 adet kuru soğan 250 gr haşlamak için sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz karabiber 1 yemek kaşığı salça 4-5 yemek kaşığı sebze sıvı yağ
Şalgamlı etli sarma tarifi nasıl yapılır?
Tencerenin yarısını suyla doldurun, biraz tuz ekleyin ve kaynatın. Lahanayı kaynar suya atıp 5-6 saniye haşlayıp süzgeçten geçirip süzgece alın ve iç harcı için pirinç kabını yıkayın. Pişirmek için soğanları doğrayın ve kalan dolguyu ekleyin ve karıştırın. Lahananın damarlarını ve saplarını bıçakla doğrayarak çıkarın. Dolguyu her dilimin üzerine koyun ve yuvarlayın. Doğranmış lahana yapraklarını tencereye yayın. Ruloları tencereye koyun ve plakayı kapatın. Dolguya 4-5 yemek kaşığı yağ ve 1 hacim su ekleyin. Börekleri önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]