Kolay Isırma İçin Ceviz ve Tarçın – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Cevizli ve Tarçınlı Kolay Lokma nasıl yapılır? Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Kuruyemiş, Lokma, Pratik, Tatlandırıcı, Hamur İşleri

Çıkış tarihi: 11-18-2007

4 5 5 1

Çocukluğumdan beri severim.. Pratik ve lezzetli…

Kolay çörek tarifi için malzemeler: ceviz ve tarçın

    1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 3 adet tarçınlı ekmek hamuru

Kolay tarçınlı cevizli çörek tarifi nasıl yapılır?

Fırını 130 derecede 10-15 dakika ısıtın. Hamuru istediğiniz büyüklükte kesin. Düz bir yüzeye biraz yağ dökün ve hamuru üzerine koyun, ellerinizle yavaşça gerin. Üzerine ceviz ve tarçın serpin. Uzun kenarından sarın. Tepsinin kenarından başlayarak dikey olarak düzenleyin. Kalan hamur parçalarıyla da aynısını yapın. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şekeri ve cevizi serpiştirin. Tepsiyi sıcak fırında 10 dakika bekletin, hamur iyice kabarsın. Ardından fırını 180 dereceye getirin ve altın rengi olana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın