Fındıklı kek ilk kek tariflerinden biridir. Kek yapmaya yeni başlayanlar için basit ve başarı garantili tariflerden biri.
Önemli olan keki hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olması ve şekerin mutlaka yağ ile kremsi bir kıvam alana kadar çırpılması gerekiyor. Yumurta ve şeker iyi karışmaz ise kekiniz istediğiniz gibi kabarmaz ve şekerler erimediği için keki yerken çıtır çıtır gelebilir.
Tüm pasta severlere hayırlı olsun.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındıklı kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ ½ su bardağı süt 1,5 çay bardağı fındık kırığı 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin (şekerli vanilin) 2,5 su bardağı un
Fındıklı kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları şekerle beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyin ve sütle karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu süzgeçten geçirip spatula veya spatula ile topaklanmalar kaybolana kadar karıştırın. Son olarak cevizi de ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika (kürdan batırdığınızda kek kuruyana kadar) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]