Lahana turşusu nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Hindi Lahana, Turşu, Reçel, Turşu
Çıkış tarihi: 10-25-2007
4 5 5 1
Ne zaman lahana alsam, biraz turşu yaparım. Buyrun pratik turşuma 🙂
lâhana turşusu
İçerik Tablosu
Lahana turşusu tarifi malzemeleri
- 1 küçük boy lahana, 1 çay bardağı sirke, 10 diş sarımsak, yeteri kadar tuz, su
Lahana turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Turşu için genç, sert beyaz lahana kullanın. Lahananın dış yapraklarını temizleyin, altını kazıyın ve koçanı çıkarın. Dörde bölün ve bıçakla iri iri doğrayın. Doğradığınız lahanaları geniş bir tepsiye boşaltın ve bol tuzla ovun. Doğranmış ve tuzlanmış lahanaları tepsinin ortasına toplayın. Sarımsağı ayıklayın, bütün olarak kullanabilir veya havaneli ile ezebilirsiniz. Lahanayı turşu kasesine veya cam kavanoza sıkıca bastırarak yerleştirin. Üzerine sirke dökün. Lahanayı kaplayacak kadar kaynamış ve soğutulmuş su ekleyin. Küf oluşumunu önlemek için üstüne 1/2 bardak yağ ekleyin. İstenirse sirkeye kırmızı pul biber ve limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]