Çay nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk çayı, çay bardağı, çaydanlık, çaydanlık, şeker, sıcak içecek, su, içecekler
Çıkış tarihi: 24.10.2007
4 5 5 1
Ben çay hayranıyım. Biraz da kendi kendine içiyor diyebilirsin. Sabah kahvaltıda bir bardak çay içmezsem hiçbir şey anlamam çünkü yemek yemem ve uyanmam.
Özellikle öğle yemeğinden 10-15 dakika sonra çayı içtiğinizde tadına ve keyfine doyum olmuyor. Çay sever iseniz çayınıza 2-3 adet kuru karanfil ekleyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
çay tarifi malzemeleri
- 4 yemek kaşığı çay (bence daha az demlenmez) kaynar su
yapılışı:
- Demliğe kişi başı birer yemek kaşığı çay konur. İki kişi bile olsanız benim tavsiyem 4 yemek kaşığı. Demliğe çay seviyesinin hemen üzerine gelecek şekilde oda sıcaklığında su koyun. Çaydanlığı suyla doldurun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika sonra kaynayan sudan demlikteki su kadar suyu demliğe ekleyin. 10 dakika daha bekleyin. Arzuya göre yarım çay bardağı kaynar su ekleyerek çay bardaklarında servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]