Çilek reçeli nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Çilek Nasıl Yapılır, Çilek Reçeli, Çilek Tarifleri, Evde Reçel, Kahvaltılık, Marmelat, Reçel, Reçel, Turşu
Çıkış tarihi: 09-10-2007
4 5 5 1
Çilek reçeli çocukluğumdan beri en sevdiğim reçeldir. Hele çileği marketten değil de herhangi bir bahçeden mis kokulu çilek alınsa reçelin tadına doyum olmaz.
Sevgili Ninoso’m reçel yaptığında kilo alıyor ve bütün kış onu yiyor.
Her reçel tarifimde dediğim gibi en tatlı reçel evde kaynatıp beğendiğiniz reçeldir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilek reçeli tarifi için malzemeler
- 1 kg çilek 1 kg. toz şeker 1 limon
Çilek reçeli tarifi nasıl yapılır?
Çilek saplarını çıkarın ve su veya suda yıkayın. Çileklerin yarısını geniş bir tencereye alın ve şekerin yarısını ekleyin. Çileklerin kalan yarısını ve şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Sabah sulanan çilekleri ocağa alıp orta ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatın, yanına limon suyunu sıkın ve ocaktan alıp 2-3 kez kaynattıktan sonra ocaktan alın. soba. Reçel sıcakken kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]