Pratik ev baklava nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 11 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Fıstıklı Türk baklava tulumu, baklava hamuru, baklava nasıl açılır, baklava şerbeti, baklava tarifi, yufka baklava, fındıklı baklava, ev yapımı baklava, yapımı kolay baklava, tatlılar
Çıkış tarihi: 08-06-2010
4 5 5 1
Bayram ve özel günlerin yegâne tatlısı baklavadır. Biraz korkutucu olsa da aslında o kadar da zor değil. Tek önemli olan baklavanın ince olması. Aslında piyasada hazır baklavalar da var. El açmak kadar lezzetli olup olmadığı tartışılır tabi.
Baklava ne kadar lezzetli olur derseniz üzerine yağ sürülüp nar gibi kızartılır. Şerbet ne çok fazla ne de çok az olmalıdır.
Canım hanımın annesi torununun kırklı yaşları için yapmış bu baklavayı. O kadar lezzetli ve hafif oldu ki yarım saatimi pratik bir baklava tarifi arayarak geçirdim 🙂 Anlattıklarını en pratik ve anlaşılır şekilde aktarmaya çalıştım.
kolay gelsin…
Aşk..
İçerik Tablosu
Pratik ev baklava tarifi malzemeleri
hamur için:
- 1 büyük boy yumurta 1 paket kabartma tozu ½ su bardağı süt veya su 150 gr. alabildiğince un eritilmiş tereyağı (yaklaşık 4,5 su bardağı) 1 paket nişasta (hamurları açmak için)
yukarı:
şerbet:
- 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 4-5 damla limon suyu
dolgu
- 3 su bardağı dövülmüş ceviz
Pratik ev baklava tarifi nasıl yapılır?
Hamuru için tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alıp karıştırma kabından ayrılan kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru 30 eşit parçaya bölün ve elinizle açın. Hazırladığınız bezenin üzerini nemli bir bezle örtün. Her iki bezeyi de nişasta serperek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üst üste dizin. İlk 10 bezeyi baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın. Bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. 10 kat yufkayı tepsiye dizip üzerine cevizin yarısını yayın. İkinci onuncu kat için de aynısını yapın ve üzerine ceviz serpin. Son 10 kat ve dilimlere fotoğraftaki gibi aynı işlemi uygulayarak hamurun laminesini bitirin. Üzerine eritilmiş tereyağını serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Baklavayı soğumaya bırakın. Baklava soğurken şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıp 10-15 dakika kaynatın. Soğuyan baklavanın üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]