Asu Anneleri bu akşam yemeğe davet ettim. Yemek pişerken çayın yanına iyi gider diye alelacele börek yaptım, evde de taze çilekler ve yarım kilo açılmamış çilek reçeli vardı. Ben de bunun hakkında düşündüm.
İçerik Tablosu
Çilekli Kafesli Tart Tarifi İçin Malzemeler
300 gram tereyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yer fıstığı
1 yumurta
200 gram çilek
400 gram çilek reçeli
yapılışı:
Margarin, yumurta ve şekeri elinizle güzelce karıştırın. Un ve fındığı yavaş yavaş margarine ekleyip yoğurun.
Elinizle az önce yağladığınız tart kalıbına hamurun 3/4’ünü yayın. Reçeli üstüne yayın ve biraz çilek dilimleri ekleyin.
Kalan hamurdan şeritler yapıp tartın üstünü kafes şeklinde süsleyip üzerine ayırdığınız çilekleri serpiştirerek buraya tıklayarak hazırlanışına geçebilirsiniz.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]