Ispanak aromalı beşamel soslu fırın makarna – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Fırında makarna benim için çok özel bir yere sahiptir. Yemek yapmaya meraklı olduğum çocukluk yıllarımda denemek için sabırsızlandığım ilk tariflerden biri oldu. Şimdiye kadar çok çeşit yaptım ama favorim beşamel soslu börek tadı 🙂

Bu sefer çiftçilerin sözleşmeli tarımla özenle yetiştirdiği %100 Türk buğdayından üretilen özel filizmakarna fırınlanmış makarna karışımı kullandım.

En önemli püf noktası makarnayı ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde 8 dakika kaynatıp damak zevkime uygun bir kıvam elde etmek. Beşamel sosun makarnaya kolay karışması için mutlaka aynı anda pişirin.

FilizMakarna işbirliği #ozenimizaynı

Fırında makarna malzemeleri, ıspanak ve beşamel sos ile hamur suyu tadında

    Bir paket Philly’s Marinade Fırın Makarnası

bileşen için:

    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 küçük kuru soğan 300 gram ıspanak

Beşamel sosu hazırlamak için:

    4 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt Tuz ve karabiber

yukarı:

    2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Ispanak tadında ve su tadında beşamel soslu makarna nasıl yapılır?

Doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun. Ispanakları ve tuzu ekleyip ıspanaklar suyunu çekene kadar soteleyin ve kenara alın. Derin bir kaseye bol su, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin. Makarnayı kaynatın (8 dakika). Makarna haşlanırken beşamel sos için tereyağı ve unu bir tencereye alıp orta ateşte unun rengi hafif değişene kadar kavurun. Üzerine soğuk sütü ekleyip çırpın. Sos koyulaşınca ıspanak, cheddar peyniri ve makarnayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine aldığınız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın