Limonlu Çatlak Kurabiye, Limonlu Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar, mutfağınıza limon kokacak nefis bir tarifle geldim. Birkaç ipucunu takip ederek lezzetli limonlu kurabiyelere sahip olabilirsiniz.
Öncelikle limonu yıkayıp beyaz kısmına gitmeden dış kabuğunu çırpalım kenara koyalım beyaz kısmını kullanmayalım yoksa kurabiyelerimiz acı olur.
Limonu ikiye bölüp suyunu sıkalım ardından bir karıştırma kabına yumurta tozu, şeker, zeytinyağı, vanilya, kabartma tozu, limon suyu ve suyu ekleyip güzelce çırpalım.
1 su bardağı unu ekleyip tekrar çırpın, 1 su bardağı daha un ekleyip karıştırın. Kalan yarım bardak unu ekleyin ve iyice karıştırın. Unu birden eklemeyin, fazla gelebilir.
Hamurdan az miktarda alıp tadına bakabilirsiniz, limonun tadının daha iyi olmasını istiyorsanız daha fazla limon suyu ekleyebilirsiniz. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım ve 25-30 dakika dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu alıp biraz zeytinyağı dökelim elimizi batırıp kaşık yardımıyla parçalar alıp silelim.
Sağ kapta pudra şekerini ekleyelim, sardığımız kurabiyelerin üzerini pudra şekeri ile kaplayıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dakika pişirin. Pişirme kısmı çok önemlidir.
Bir tepside soğumaya bırakın ve servis tabağına aktarın.
Limonlu kurabiyelerimiz gönderilmeye hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]