Kıymalı biber dolması nasıl yapılır? Lezzet sırrı ile kıymalı biber dolması tarifi



Biber Dolma, Türk mutfağının en ünlü lezzetlerinden biridir. Genellikle zeytinyağı ile tercih edilen biber dolması, sadece ana yemek olarak değil, sıcak meze ve meze olarak da servis edilir.

Sunacağımız tarif kıymalı ve lezzetli! Üstelik bir zeytinyağı tarifinden daha doyurucu ve besleyici.

Evde bir avuç kıymanız varsa, bu tarifi deneyin. çok seveceğinize eminim. İç harcını pişirmeden de kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 15 tatlı biber
  • 1,5 su bardağı baldo pirinci
  • 150 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

sos malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

en iyi malzemeler

  • 1 domates

yapılışı

Öncelikle biberlerin saplarını ayıklayıp içini temizleyin. Daha sonra yıkayıp suyunu süzmek için bir kevgir içine atın.

İlk önce soğanı yemek için doğrayın. Az yağda kızartın. Ardından kıyılmış eti ekleyin. Rengi dönünce küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra salça ve baharatları ekleyip birkaç kez karıştırın. Son olarak yıkanmış pirinci ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Ocaktan aldığınız iç harcı biberlerin üzerine parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Ardından tencereye koyun. Üzerine bir dilim domates koyun.

Sıcak su ile sosu yapmak için salçayı açın ve biberlerin ortasına gelene kadar tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pirinç ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yorum yapın