Pandispanya için;
Tüm malzemeler çok sıcak olacak yoksa kekiniz kabarmayacaktır.
Yumurta ve şekeri 15 dakika mikserle çırptım. Kalıntıları önleyin ve 20 cm’lik bir spatula ile yavaşça karıştırın. kalıba alıp 180°C fanlı fırında 20 dakika pişirin.
Ekşi krema için;
Süt, un, şeker, nişastayı karıştırarak pişiriyorum. Kıvam aldığında altını kapatıp soğuması için arada karıştırıyorum. Düşmesini istemiyoruz, pürüzsüz olmalı.
Biraz soğuyunca krem şantiyi, tereyağını, vanilyayı, çikolatayı, kremayı ekleyin ve çırpın. Krema artık sizin 😊 Sıkma torbasına koyun, dolaba otursun, kalıplaması kolay.
Pandispanyayı en az iki saat dinlendirdikten sonra ikişer üçer kesip her katını 3 yemek kaşığı sütle ıslatıp krema ile karıştırıyorum.
Ortasına sade veya muzlu, çikolatalı, fıstıklı draje koyabilirsiniz.
Kalan krema ile pastanın üzerini kapatıp 3 saat dinlendirin, afiyetle yiyebilirsiniz 😋
Sonunda süsleyebilirsiniz, ben yaptığım kurabiye ve kekleri kullandım. Yemeğinizin tadını çıkarın 😋.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]