Fırında havuç patates
Geçen cumartesi Gökova Pazarı’ndan aldığım bu genç mor havuçlarla çok pratik bir tarif hazırladım. Satıcıyla görüştüğümde bu havuçları uzunlamasına ikiye böldüklerini, yağda kızarttıklarını ve sarımsaklı yoğurtla yediklerini söyledi. Bu yüzden fritözde yapmaya karar verdim.
O kadar çabuk pişti ki, tadının lokum gibi olmasına ve bu kadar iyi tatlandırılmasına şaşırdım. Bu tarifi normal havuçla da yapabilirsiniz💕
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Havuç Patates Tarifi Malzemeler
500 gram havuç, zeytinyağı, pul biber, tuz, zerdeçal, kuru fesleğen, susam
Servis için:
Havuçlu patates kızartması tarifi nasıl yapılır?
Genç havuçları iyice yıkayın, bıçakla hafifçe kazıyın. Sosu hazırlamak için bir kapta zeytinyağı, tuz ve tüm baharatları birlikte çırpın. Havuç atın ve iyice karıştırın. Fırında veya hava fritözünde 12-15 dakika, tamamen pişene kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]