Özellikle İstanbul’dan gelen meze severlerin damak tadında ayrı bir yeri olan yöresel mezeleri biliyor musunuz? O süper lezzetin enginarlı versiyonuna hoş geldiniz 😄💕
Hazırlanırken karamelize soğan rengi
Balsamik sirke aroması nedeniyle tercih ediliyor ama ben elma veya aromatik bitkilerle yapılan Four Thieves sirkesini tercih ediyorum. Biberiye, tarçın ve karanfil aroması soğanın lezzetini çok daha üst seviyelere taşıyor, dikkat!
Tarifimi beğenip paylaşmayı unutmayın💕
İçerik Tablosu
Karamelize soğan ve enginar tarifi için malzemeler
6 enginar 1 kilo soğan 2 yemek kaşığı toz şeker Tuz 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı su 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 3 yemek kaşığı kuş üzümü
Karamelize soğanlı enginar tarifi nasıl yapılır?
1. Soğanı çok inceltmeden yemeklik doğrayın.
2. Şeker, tuz, sirke ve zeytinyağı ekleyin ve kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.
3. Rengi hafif dönünce üzümleri ve istenirse antep fıstığını ekleyin, karıştırın ve tekrar pişmeye bırakın.
4. Suyu çekilip rengi biraz koyulaşınca enginarları üzerine dizin.
5. Suyu ve portakal suyunu ekleyin ve enginarlar yumuşayana ve soğanlar iyice karamelleşene kadar pişirin.
6. Enginarları servis tabağına alın ve soğanları ikiye bölün. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]