Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün, yazın vazgeçilmezi olan karpuz arkadaşı lahana kabağı pişiriyoruz. Taze genç kabağı görünce çocukluğumun lezzetini yeniden pişireyim dedim.
Yazın taze nane kullanmayı seviyorum. Naneyi ekleyip pişirmek yerine piştikten sonra ekleyip kapağını kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyorum. Bol taze nane ve dereotu kullanmayı unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik yaz yemeği: Kale kabak tarifi malzemeleri
1 kg baby kabak sakızı 1 orta boy kuru soğan 3 iri domates 2 iri diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ½ çay bardağı sıcak su
Pratik Yaz Yemeği: Kabak Karalahana Tarifi Nasıl Yapılır?
Kabağı yıkayın, ovalayın ve bir çatalla doğrayın. Domatesleri bir karıştırıcıya koyun, soğanı ve sarımsağı doğrayın. Soğanı zeytinyağında tuz ve şeker ekleyerek soteleyin, sarımsağı tavaya alıp kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kabağı, pirinci, dereotunun yarısını ve suyu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 15-20 dakika pirinç yumuşayana kadar. Pişir Taze nane ve biraz dereotu ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]