Hatay Usulü Döğme (Aşur) – En Sevdiğim Yemek

Yarım kilo kuzu eti yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz.

Soğanı dörde bölün ve ekleyin.

Göz sulama suyumuzu düdüklü tencereye alıp kısık ateşte kaynatıyoruz.

Kaynattıktan sonra kısık ateşte bir saat pişirin. Lokum kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

Daha sonra etimiz piştikten sonra etimizi tencereden alıp başka bir tabağa alıp ince ince dilimliyoruz.

Buğdayımızı iyice yıkayıp düdüklü tencerede çorbaya döküyoruz. Daha önce ıslattığımız bir bardak bezelye çayını döküyoruz.

Tencereye 2 kaşık biber salçası ve doğranmış etlerimizi ve tuzumuzu koyuyoruz.

Ardından 4 bardak suyu tencereye boşaltıyoruz. Ve düdüklü tencereyi kapatın ve 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kalan baharatları kaseye ekleyip çırpma teli ile yemeği güzelce eziyoruz. Ve iyice ezdiğimizde yemeği bir tabağa alıp üzerine biber sosu döküp sunuma hazırlıyoruz.

Yemek istemek.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın