Limon, çilek, şeker ve su, işte bu kadar! Biraz çabayla, efsanevi lezzetli çimento burada – klasik limonata kadar seveceğiniz lezzetli, efsanevi bir içeceğe dönüşüyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim 🙂
Bu tarife göre farklı meyvelerle de limonata yapabilirsiniz. Özellikle karpuzlu limonatayı tavsiye ederim 🙂
Tarifimi kaydetmeyi, bol bol ❤️ bırakmayı ve paylaşmayı unutmayın🙏
İçerik Tablosu
Simonada – Çilekli Limonata Tarifi Malzemeler
1 kilo limon 1 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre 1,5) 3 litre su 300 gram çilek
Limonata – Çilekli limonata tarifi nasıl yapılır?
1. Limon kabuğunu beyaz kısma geçmeyecek şekilde rendeleyin.
2. Rendelenmiş limon kabuğuna şekeri ekleyin ve suyu çıkana kadar 2-3 dakika yoğurun.
3. Limonu ayrı ayrı sıkın ve şekerle yoğurduğunuz limon kabuklarına limon suyunu ekleyin.
4. Çıkarttığımız çilekleri blendera koyup limonata tabanına ekleyip karıştırıyoruz.
5. 3 litre su ekleyin, karıştırın ve 30 dakika dinlendirin, ardından kabuğu ince bir süzgeçten geçirin.
5. Çimento buzdolabında soğutulur. Buz ve isteğe bağlı olarak limon dilimleri, çilek ve taze nane yaprakları üzerinde servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]