Tüm Kayısı Reçeli Tarifleri – Lezzetli Tariflerim

Bütün Kayısı Reçeli Tarifi, Bütün Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Kış hazırlıkları başladı kayısı reçeli tarifini paylaşıyorum.

2 kg kayısıyı güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesin.

Tohumları çıkarıyoruz

Kayısının gözlerini çekiç yardımıyla kırıyoruz.

Bir kaba alıp üzerine su ekleyin.

Onları bir bıçakla siliyoruz

Doğradığımız kayısıları bir tencereye alıp üzerine şekeri döküp üç saat dinlendiriyoruz.

Tencereyi ocağa alın ve üzerine iki bardak su dökün ve yavaş yavaş karıştırın.

Reçelin kolay kaynaması için tencerenin kapağını kapatıp sık sık kontrol ediyoruz.

Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıyoruz.

Bu arada üzerinde biriken köpüğü alıyoruz.

10 dakika sonra kayısıları bir süzgeç yardımıyla başka bir kaba alıyoruz.

Kalan reçel suyunu bir tencerede 15 dakika kaynatın.

15 dakika sonra kayısıları tencereye alıyoruz.

Kaynamaya devam ediyoruz, beş dakika sonra limon suyunu ekleyip beş dakika pişiriyoruz.

Bu sırada kayısı çekirdeklerini ekliyoruz.

Bu yüzden kayısıları tencereye koyduğumuzda on dakika kaynatıyoruz.

Kavanozlara koyun ve soğuyunca kapağını kapatın.

Kayısı reçeli tarifi hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın