Hepiniz hoşgeldiniz,
Yaz lezzetlerinde yaz aylarının vazgeçilmez yöresel tariflerinden biri olan sebzeli karışık yoğurdu sizler için hazırlıyoruz 🙂 Yaz sofralarını renklendirecek bu lezzetli tarifi kaçırmayın – servis ederken mutlaka süzme yoğurt kullanın ki bozulmasın.
Muğla yöresine ait bir Roma pilavı tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
İşte patatesli kuru biberli yoğurt tarifim…
Aşk…
İçerik Tablosu
Karışık sebzeli yoğurt tarifi malzemeleri
2 adet büyük boy patates 2 adet orta boy patlıcan 3-4 adet yeşil biber 2 adet kapya biber 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı tuz Zeytinyağı + pul biber
Karışık sebzeli yoğurt tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri soyup yıkayın, ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde doğrayın. Patlıcanı dilimler halinde kesin ve istenirse ikiye bölün. Biberlerin saplarını kesin, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın. Derin bir kapta patatesleri bol yağda kızartın. Patates kızartmasını servis tabağına alın. Daha sonra sırasıyla patlıcan ve biberleri kızartın. Sarımsaklı yoğurt dökülen patateslerin üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]