Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

20 dak.

Hazırlama Süresi


12 – 16
dilim
Kaç Kişilik

Tam ölçülü sütsüz yoğurtsuz kek tarifi mi arıyorsunuz? Bu tarif ile harika lezzette ve yumuşak bir kek pişireceğiz. Gereken malzemeler ve tarifin yapılışı şu şekilde.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sütsüz Yoğurtsuz Kek Tarifi

1. Kek hamuruna ilk olarak oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz. Yumurta ve şeker krema haline gelene kadar çırpılmalıdır.

2. Köpük dokusunu söndürmeden 1 su bardağı sıcak suyu ve ardından sıvı yağımızı ilave ederek yavaş bir şekilde spatula ile karıştırıyoruz.

3. Daha sonra unu kabartma tozunu ve vanilini bir kapta karıştırarak harcımızın içine eliyoruz.

4. Ayrı bir kasede kakakomuzu  bir miktar sıcak su ile çözüyoruz ve harcımızın yarısını kakaolu karışımın içine döküyoruz.

5. Son olarak yağladığımız kek kalıbına sıra ile bir sade bir kakaolu harcımızdan birer kaşık  dökerek hamurumuzu bitiriyoruz.

6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.

Sonuç harika, hafif ve lezzetli bir kek tatmak istiyor iseniz mutlaka denemelisiniz.

Afiyet olsun 

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın