Fırında Etli Sebzeli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

15 dak.

Hazırlama Süresi

1 sa. 5 dak.

Pişirme Süresi

Fırında etli sebzeli güveç yapımı çok kolay ve lezzetli tariflerden biri. Bu yemeği güveç kabı kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi, döküm tencere kullanarak da pişirebilirsiniz. Ben döküm tencerede pişiriyorum. Tadına doyulmayacak nefis bir yemek çıkıyor ortaya. Birebir tarifimdeki gibi hazırladığınızda sizin de bu lezzete bayılacağınızdan hiç kuşkum yok. Hem hazırlanması kolay, hem de lezzeti nefis fırında etli sebzeli güveç tarifi şu şekilde.

Malzemeler

  • 1 kg güveçlik kemikli kuzu eti veya kuzu kuşbaşı da olabilir
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 2 – 3 adet taze biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Fırında Etli Sebzeli Güveç Tarifi Yapılışı

Malzemelerin Hazırlanması

1. Öncelikle taze biberleri yıkayın ve tohumlarını ayırarak iri iri doğrayın. İsterseniz sadece 2 adet biberi bu şekilde doğrayın ve biberlerden bir tanesini yemeğin üstünü süslemek için kullanmak üzere ayırın.

2. Domatesleri yıkayın ve yine bir tanesini süsleme yapmak için ayırın. Diğer domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.

3. Sarımsakların kabuklarını temizleyin.

4. Domates ve biber salçasını 1 su bardağı ılık suda güzelce çözdürün.

Yemeğin Pişirilmeye Hazır Hale Getirilmesi

1. İlk olarak döküm tencerenin içine etleri alın ve tencerenin tabanına eşit şekilde yayın.

2. Etlerin üzerine sarımsakların üçte birini serpiştirin.

3. Ardından biberlerin bir kısmını yerleştirin.

4. Biberlerin üzerine sırasıyla patlıcan, doğranmış domates, tekrar bir miktar sarımsak ve yine aynı sırayla tekrarlayarak malzemelerin tümünü yerleştirin.

5. En üste süslemek çin ayırdığınız biber ve domatesleri yerleştirin.

6. Tuz ve karabiberi ekleyin.

7. Salçaları çözdürdüğünüz suyu yemeğin üzerine gezdirerek dökün.

8. Son olarak zeytinyağını da yine eşit şekilde gezdirerek yemeğe ilave edin.

9. Döküm tencere ya da güveç kabınızın kapağını kapatın.

Fırında Etli Sebzeli Güveç Pişirilmesi

1. Öncelikle ocakta yüksek ateşte 10 dakika pişirin.

2. Daha sonra yemeği ocaktan alın ve fırına verin.

3. 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

4. 45 dakikanın sonunda tencerenin kapağını alın ve üzeri açık şekilde 10 dakika daha pişirin.

Yemeğiniz servise hazır. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın