20 dak.
Hazırlama Süresi
Taze fasulye yaz mevsiminin en güzel sebzelerinden biri. Bugün taze fasulyeyi etli yapacağız. Ben çoğu zaman patates ekleyerek hazırlıyorum. Türlü havasında ama taze fasulye lezzetinin önde olduğu bir yemek oluyor. İsterseniz patates eklemeden de aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli taze fasulye tarifi, nasıl yapılır buyrun hep beraber görelim.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- Yarım kg taze fasulye
- 200 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet orta boy domates
- 3 – 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet patates
- Karabiber
- Tuz
Etli Taze Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır?
1. Tencereyi ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek güzelce kavurun.
2. Etlerin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
3. Kuru soğanı küp küp doğrayın ve etlerin üzerine atın. Soğanların rengi dönüp, yumuşayana dek kavurun.
4. Ardından tencereye salçaları ilave edin. Salçaların kokusu çıkana dek güzelce kavurmaya devam edin.
5. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. İsterseniz rendeleyebilir ya da rondodan da geçirebilirsiniz. Ardından tencereye ekleyip, yemeği bir kaç dakika da domateslerle kavurun.
6. Ayıkladığınız ve doğradığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin.
7. Patatesin kabuğunu soyun ve iri iri doğrayın. Doğradığınız patatesi de ilave edin.
8. Sarımsakları iri iri doğrayın ve ekleyin.
9. Tuz ve karabiberini de ilave edin.
10. Tenceredeki tüm malzemeleri fasulyenin rengi değişene dek kavurun. Arada kapağını kapatın ve kendi suyunda pişirin. Ancak sık sık karıştırıp kavurmaya devam edin.
11. Son olarak 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edin. Su miktarı kullandığınız malzemelere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle su ayarını kendiniz yapmalısınız. Yemeğiniz piştiğinde su miktarı yemeğin tenceredeki hizasını aşmamalı. O nedenle ne kadar su ekleyeceğinizden emin değilseniz başlangıçta 1 su bardağı ekleyin. Yemek piştikçe suyu çok azalırsa yeniden ilave edebilisiniz.
12. Fasulyeler güzelce yumuşayıp, yemeğiniz özleştiğinde ocaktan alın ve 15 dakika kadar dinledirin.
Yemeğimiz hazır, yanında bulgur pilavı ve cacık ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]