Kavrulmuş karnabahar, denemeyenlerin özleyeceği bir tarif. Ayrıca, çok doymuş ve besleyicidirler. Şimdi tanıtacağımız közlenmiş karnabahara ekstra bir malzeme ekleyerek hem tokluğunu hem de besin değerini arttırdık.
Kavrulmuş karnabahar, iyi kavrulmuşsa kıyma gibi tadı. Ancak bir avuç kıyma ekleyerek bu lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Ayrıca kısa sürede hazırlanan ve yoğun tempoda çalışan kişiler için doyurucu bir tariftir. Öte yandan beslenmesine önem veren kişiler için de iyi bir alternatiftir. Dana kıymalı veya kıymasız…
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 1 orta boy karnabahar
- 200 gr az yağlı dana kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, köri
en iyi malzemeler
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- tuz
sos malzemeleri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
yapılışı
Öncelikle karnabaharı bıçakla rende gibi doğrayın. Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Daha sonra karnabaharı tavaya ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Ardından dövülmüş sarımsağı ve baharatları ekleyin. İyice kavrulduktan sonra ocaktan alın ve servis tabağına alın.
Servis tabağına aldıktan sonra 1-2 dakika bekletin ve ezilmiş sarımsakla karıştırdığınız sütü dökün ve biraz su ile açın.
Sosu hazırlamak için tereyağını eritin. Sarımsak ve pul biber ekleyin. İyice kızarttıktan sonra üzerlerine yoğurt serpin.