15 dak.
Hazırlama Süresi
Karnıyarık patlıcanla yapılan yemeklerin en sevilenlerindendir. “Karnıyarık nasıl yapılır” öğrenmek isteyenler, “resimli karnıyarık tarifi” arayanlar buyrun en güzel karnıyarık tarifi karşınızda.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 6 adet orta boy patlıcan
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 5 – 6 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 6 adet çeri domates
- 2 adet sivri biber
Karnıyarık Nasıl Yapılır?
1. Karnıyarığın iç harcını hazırlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Ardından küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları üzerine atıp, kavurmaya başlayın.
2. Ardından kıymayı ilave edin ve soteleyin.
3. Tuz ve karabiber ekleyin.
4. 2 adet yeşil biberi ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.
5. Kabuğunu soyduğunuz 2 adet domatesi küp küp doğrayın ve tavaya domatesleri de ekleyin. Domatesler diriliklerini kaybedene kadar kavurun ve ocaktan alın.
6. Patlıcanları alacalı soyun ve 1 buçuk çay bardağı sıvı yağı ısıttığınız tavada patlıcanları orta ateşte kızartın.
7. Patlıcanları bir fırın kabına yerleştirin. Dikkatli bir şekilde, dağılmalarına izin vermeden, ortalarını açın. Bir çatal yardımıyla hafifçe bastırarak çukurlaştırın.
8. Patlıcanların ortasında açtığınız çukura iç harcı yerleştirin. Üzerlerine ise birer adet çeri domates ile yeşil biber parçaları yerleştirin.
9. 1 yemek kaşığı domates salçasını, 2 su bardağı su ile bir kasede çözdürün ve patlıcanların üzerine dökün.
10. Karnıyarığı 200 derecede ısıttığınız fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Resimli Karnıyarık Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]