Ayva Tatlısı Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

1 sa. 10 dak.

Pişirme Süresi

Tam kıvamı, nefis lezzeti, kışkırtıcı rengiyle ayva tatlısı severlerin favorisi olacak çok kolay ayva tatlısı tarifi için hazır mısınız? Ama önce “ayva tatlısı nasıl kırmızı olur”, “ayva tatlısı kaç dakikada pişer”, “ayva tatlısı püf noktaları nelerdir” sorularını yanıtlayalım.

Püf Noktaları

Ayva çekirdeği tatlının kıvam almasına yardımcı olur.

Ayvaları soyduktan sonra kararmalarını önlemek için limon ile ovun. Kullanana kadar da suyun içinde bekletin.

Ayva tatlısına kırmızı renk vermek için gıda boyası yerine vişne ya da hibiskus kullanabilirsiniz.

Ayva tatlısına kırmızı renk vermek için taze vişne meyvesi kullanabilirsiniz. Ya da tatlıya eklediğiniz su miktarını azaltıp, azalttığınız su miktarı kadar vişne suyu kullanabilirsiniz.

Kırmızı rengin tatlının her yerinde eşit olması için, pişirirken her 10 – 15 dakikada bir şerbetinden alıp ayvaların üzerine gezdirin.

Ayva kolay pişen bir meyvedir. Ancak kıvam alması için ayva tatlısının pişme süresi 1 – 1 buçuk saat kadar uzun sürebilir.

Ayva tatlısını reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Ancak ayva tatlısı, ocaktan alıp soğumaya bıraktığınızda da kıvam almaya devam edip katılaşır. Kıvamı ayarlarken bu durumu da göz önünde bulundurun.

Tatlınızı servis aşamasında dondurma, kaymak, krem şanti, ceviz ve antep fıstığı ile lezzetlendirebilirsiniz.

Farklılık yaratmak için, servis aşamasında ayvaların çekirdek oyuklarına eklenecek güzel bir harç hazırlayabilirsiniz. Örneğin elma rendesi, tarçın, toz şeker ve ceviz parçacıklarını tereyağında kavurarak kolay ve lezzetli bir harç hazırlamanız mümkün.

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 – 6 adet tane karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tepeleme yemek kaşığı hibiskus
  • Üzeri için kaymak ve ceviz

Ayva Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

1. Ayvaların kabuklarını soyun ve ardından ikiye bölüp ortasındaki çekirdeklerini çıkarın.

2. Ayvaların kabuklarını tencereye dizin. Karanfil, ayva çekirdekleri, hibiskus ve çubuk tarçını tencereye ekleyin.

3. Kabukların üzerine iç kısımları yukarıya bakacak şekilde ayvaları yerleştirin.

4. Ayvaların üzerlerine toz şekeri bölüştürün.

5. Tatlınızın suyunu ekleyip, kısık ateşte 1-1 buçuk saat kadar pişirin.

6. Suyunu çekip, reçel kıvamına gelen tatlınızı soğuyunca servis yapacağınız tabaklara alın.

7. Ayvaların iç kısımlarına kaymak ve kaymağın üzerine de ceviz ekleyip, servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın