medyauzmani.com

Pekmezli Tavuk Kanat – Ferishtah.com

20 dak.

Hazırlama Süresi

Bugün tavuk kanatları pekmezli bir sos ile lezzetlendireceğiz. Pekmezli tavuk kanat tarifi, çok pratik bir tavuk yemeği tarifi. Pekmezli sos hazırlayıp, tavuk kanatları sosa ve ardından susama buluyoruz ve haydi fırına! 20 dakika pişiyor ve kanatlarımız hazır.

Malzemeler

  • 16 adet kanat veya baget
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı kadar susam

Püf Noktası

Tavukların kemiğe dayalı kısımları geç pişer. Bu nedenle kemikli tavuk parçalarını pişirmeden önce her tavuk parçasına, kemiğe ulaşacak derinlikte kesikler atın.

Tavuğun pişme süresi fırınıza göre değişiklik gösterebilir.

Ben tavuk parçalarının bir kısmını susam eklemeden hazırladım. Siz de arzunuza göre susama bulamadan, sadece hazırlayacağımız sosa bulayıp pişirebilirsiniz.

Pekmezli Tavuk Kanat Tarifi

1. Tavuk parçaları ve susam dışında kalan tüm malzemeyi genişçe bir kapta bir araya getirip, karıştırın.

2. Susamı da ayrı bir kaba alın.

3. Tavuk parçalarını malzemeleri karıştırarak hazırladığınız sosa bulayın.

4. Sosa buladığınız tavuk parçalarını, her taraflarını kaplayacak şekilde susama bulayın.

5. Tavukların pişerken kurumasını önlemek için fırın tepsisine birkaç bardak su ilave edin.

6. Tepsinin üzerine fırın telini yerleştirin ve tavuk parçalarını tele dizin.

7. Önceden 180 derece getirilmiş fırında tavuk parçalarını her yüzünü 10’ar dakika olacak şekilde toplam 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Tarifin Fotoğraflı Yapılışı

pekmezli tavuk kanat tarifitavuk tarifleri ferishtah
pekmezli kanat ve baget tarifi
nefis tavuk tarifleri ferishtah

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın