İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi

15 dak.

Hazırlama Süresi

Kısıtlı vaktiniz olduğunda ilk aklınıza gelen hemen bir makarna haşlamak değil mi? Peki bu makarnayı biraz daha besleyici ve leziz hale getirerek yapmaya ne dersiniz? İtalyan usulü sebzeli makarna tarifi çok pratik. Lezzeti ve süzülmeden servis edilmesi sayesinde çok beğeneceğiniz bir tarif. Hazırsanız hadi başlayalım.

Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 250 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Fesleğen
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Opsiyonel)
  • Üzeri için parmesan veya eriyen farklı bir peynir (Opsiyonel)

İtalyan Usulü Sebzeli Makarna Tarifi

1. Tavaya zeytinyağını koyup hafifçe yağın ısınmasını bekleyin.

2. Yemeklik doğranmış soğanları içerisine alıp 1-2 dakika çevirin.

3. Ardından yüksek ateşte doğranmış sebzeleri ve salçayı ekleyip bir iki çevirin.

4. Spagettileri de ekleyin hepsini birlikte hafifçe karıştırarak kavurun.

5. Sebzeler ve özellikle mantar suyunu salacak. Spagettiler kavrulurken sebzelerin bıraktığı suları ile yumuşamaya başlayacak.

6. Tuz ve diğer baharatlarını ilave edin.

7. Sıcak suyu üzerine gezdirin. Ateşi orta dereceye düşürün. Bu arada sıcak su miktarı üzerini kapatacak seviyede olmalı.

8. Suyunu ekledikten 10 dakika sonra spagettiler fazla suyunu çekince ocağı kapatın.

9. Tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.

10. Üzerine arzu ettiğiniz peyniri ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

sebzeli makarna tarifleri nasıl yapılırsebzeli mantarlı makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın