Büyük bir tabak yerine hamburger tadında lezzetli bir burger yapıyoruz.Çocukların çok seveceği bu kekleri yapıyorum.
Köfte böreği yapmak için önce börek etini hazırlıyoruz.
Bir kaseye aldığımız etin altına soğan ve sarımsağı koyuyoruz, 1 yumurtayı kırıyoruz
Kuru galeta unu, baharat ve tuzu döküp özleyinceye kadar yoğuruyoruz.
Köfteleri 8 eşit parçaya bölün ve kurutun.
Şişenin kapağını bir dondurucu poşete koyduk
Bir parça kesilmiş et alıp şişenin kapağına elimizle koyarak eti yuvarlak hale getiriyoruz.
Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup tavayı ısıtıp eti önden arkaya doğru pişiriyoruz.
Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
Hamur işi sosu için süt, sıvı yağ ve bütün yumurta ve beyazlarını ekleyip iyice çırpıyoruz.
Yıkamak için yumurta sarısını ayırın
Yufkayı düz bir yüzeye yaydık
Hazırladığımız sosu fırça yardımıyla hamurun üzerine yayıyoruz.
Haçın önce bir tarafını sonra diğer tarafını birleştiriyoruz.
Sosunu da yoğuruyoruz.
Yufka hamurunu ortada yan yana getirerek kare yufka elde ediyoruz.
Elde ettiğimiz kare yufkayı dörde bölüyoruz.
İlk olarak bir parça çedar peyniri veya rendelenmiş çedar peynirinin üzerine bir çay kaşığı ketçap sıkıyoruz.
Üzerine kızarmış et alıyoruz
Pastanın farklı taraflarını bir demet yapar gibi katlıyoruz.
Katlanmış tarafları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin altına yerleştirin.
Aynısını başka bir yufkaya ile yapıyoruz.
Yumurta sarısını keklerin üzerine yıkıyoruz, çörek otu ve susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 220 C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Köfte böreği hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]